Az új életünk

Friss topikok

  • Várfalvy Emőke: Októberben jöttél, jó volt várni Rád, Boldog és büszke az Anyukád, S Apukádnak Te lettél tettestár... (2013.10.18. 12:37) BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, KISBALÁZS!!!
  • KisVirag: @mokevar: Képzeld, ma Balázs fél nyolckor kelt. Kialudtam magam, vagy mi a szösz. Amióta nincs kán... (2013.08.23. 09:48) Nyaralás babával...
  • mireina: Elolvastam, és Balázs (az enyém Balázs) nem értette, min röhögök annyit. Aztán felolvastam neki a... (2013.05.06. 22:05) Az első fél év...
  • KisVirag: Nem fogok sem éhenhalni, sem egyéb okból felfordulni. Igen, lehetőség szerint semmi cukor, liszt, ... (2013.04.04. 09:30) Nem tudom megállni...
  • Katalin87: Egyem meg.... Szinte láttam lelki szemeim előtt, hogy köpködi a tápszert... :D Na, megyek nem sok... (2013.02.16. 14:29) Kórház óta február 6-ig

Címkék

Babaúszás és a közelgő hét hónapos kor

2013.05.22. 20:58 - KisVirag

Balázs életében először uszodában járt.

Manóvári Produkciós kisBalázs megkapta az első csomag úszópelenkáját, apaférjnek előkotortuk az úszósapkáját (szülők szigorúan csak abban mehetnek a vízbe, hehhehehehhe, én nem megyek be!!!) és irány az uszoda!
Nagyon féltünk, hogy mi lesz, milyen lesz, Balázs mennyit fog sírni, még soha nem volt ennyi vízben - kivéve a pocakomat persze -, szóval izgultunk. Annál is inkább, mert van négy búvár a családban, meg szinte mindenki vízimádó, szóval nagyon gondolkoztunk, hogy is lesz ez.
Regisztrálni kellett, leadni a kitöltött adatlapot és az orvosi igazolást, hogy Balázsnak sem keringési, sem légzőszervi betegsége nincsen, aztán be is engedtek. Bérletet nem vettünk előre, megbeszéltük Péterrel, hogy ha Balázs üvölt, akkor kettő, max. 3 órát próbálunk meg vele, de nem forszírozzuk azt, ami nem tetszik neki.
Balázs már az öltözőbe lépve, a többi babát meglátva nagyon élénk lett, járt keze-lába, ugrált örömében, hogy mármegintmennyigyerek!!!, jajjdejóóóóóó!!!!, nagyon kis édes volt.

A mi csoportunkban összesen három baba volt, Balázzsal együtt, szóval tudott Péterrel és Balázzsal foglalkozni sokat az oktató nő. Elmondta az elején, hogy tesitanár - hát, istenem, ha nem mondja, három perc után is rájövök. Annyira tipikusan pedagógusosan viselkedett (és az általam ismert és szeretett pedagógusok most ezen ne sértődjenek meg, mert nem rossz értelemben írom), hogy standup előadást lehetett volna rá építeni. Viszont Balázzsal jól bánt és ez volt a lényeg.
Volt többféle gyakorlat, víz alá merítés, háton lebegtetés, úsztatás... Ugyanis négy csoportra osztva tanulnak a lurkók, mi persze a nyuszicsoportba, azaz a legeslegkezdőbbek közé kerültünk. Ha Balázs teljesíti a merülést, lebegést és egyebeket majd öt perc alatt bőgés nélkül, akkor mehet a nagyobb nyuszik közé. Ha egyáltalán.
Balázs élvezettel nézelődött, bár a hangzavar kicsit sok volt még nekem is, csapkodta és taposta végig a vizet, röhögött és nem lepődött meg, amikor víz alá került. Aztán elkezdett nyűgösködni, közel 20 perc után, akkor még meg tudtuk nyugtatni, de szűk 30 perc után ki akarta próbálni az uszoda akusztikáját és annyira tetszett neki, hogy abba sem hagyta a kiabálást tíz percig. Próbálták őt a vízben megnyugatatni, nem ment, aztán én is kint a parton, de óriási sóhajtások közepette is hüppögött percekig, bár nem rendes hüppögés volt, de nem is csuklás, szóval néha-néha megrázkódott még picit, nagyon sajnáltam őt.
Kérdezte az oktató, miért nem mentünk korábban, aztán mondtuk, hogy volt egy középfül gyulladása, ami 3 hétig tartott, aztán a fogzás, meg a napirendje sem engedte volna meg. Merthogy úgy kell vinni, hogy az etetés óta teljen el másfél óra és ne a legnagyobb alvásidőben. Balázs eszik reggel héttől, aztán tíztől, 13 órától, 17 órától és 8 körül este. Elaludni fél 11 és fél 12 között szokott, délután fél négy és fél öt között. Aztán végül a délutánt választottuk, de a végére nagyon elege lett belőle, de jobb időpont ennél nincs.
Megyünk jövő héten is mindenképpen, ez vitán felül áll. Tipikusan megszokik vagy megszökik felállás, de ha Balázsnak nem tetszik, akkor tényleg nem szeretnénk őt erőszakkal hordani, csak azért, mert ez most "trendi". Úszni úgysem itt tanul meg, csak nem fog félni a víztől, ami már nagy előrelépés, meg persze jó neki, hogy szabadabban tud mozogni, mint szárazföldön.

Ami nagyon szimpi a programban, hogy a gyerekkel két felnőtt mehet be a vízbe, viszont akármennyi rokony nézheti őt a partról.

Balázs pedig a következő mutatványokat tanulta meg, amióta nem írtam:

- Vigyorog, ész és vég nélkül, ha jó kedve van.
- Huncutkodik és kuncog hozzá, leginkább akkor, ha nem figyelek rá, háttal állok neki a konyhában, e-mailt írok, ilyesmi. Magára húzta pl. a játszószőnyeget és elkezdett hangosan kuncogni alatta, majd amikor kérdeztem, hol van, szépen leszedte magáról és még jobban nevetett; a konyhában pedig az előkéje mögé bújt el.
- Megismeri és kiválasztja a játékait, leginkább a kisautót (PASI!).
- Megismeri a rokonokat.
- Imádja a társaságot, az új embereket, a többi babát, a leveleket a fán, főleg, ha fúj a szél.
- Megfordul hasról hátra és vissza a 6-18 hós hálózsákban is, továbbá megfordul a kiságyban is: feje a lába helyén és vigyorog ránk ezerrel.
- Gyorsan tanul, tanulékony: Péter övével játszott két este fürdetéskör, majd harmadik este is kereste, de Péteren nem volt öv. Matatott a nadrágon, húzkodta, nézegette, édes volt.
- Gurulva és tolatva bárhova elközlekedik most már, de kedvence minden hely, ahová be lehet szorulni, majd hangosan kiabálva lehet rajta méltatlankodni: az asztal alatt, a kanapé alatt, a kanapé és a radiátor között, a radiátor alatt.
- Mivel közlekedik, ezért vannak sérülései is, hiába figyelünk rá, meg szokta találni az asztal lábát, az ajtót és a kis mafla meg is nézi túl közelről is akár.
- Próbál rugózni a lábain, ha hason van, rúgkapál állandóan, ha felemeljük és néha sikerül négykézlábra is állnia.
- Egyre szebben tartja magát ülve, ha felhúzzuk a kezénél fogva - ki szokta követelni, mielőtt bárki kioktat. Ha nem mi húzzuk fel, akkor felkönyököl, szóval  inkább tartjuk és kontrolláljuk.
- Ha meztelen, akkor is pasis dolgot művel: megnézi, megvan-e még a fütyije. Azonnal, amint lekerül róla a pelenka. A helyzetemet nehezíti, hogy egy nap 3-4 alkalommal cserélek kakás pelust, nagyon résen kell lennem.
- És imád csajozni, ez nem változott! Ahogy látom, érzéke is van hozzá, először csak figyel, aztán kiköpi a cumit és vigyorog a két alig-fogával, aztán félrenéz, majd vissza és megint vigyor.
- Jön két újabb foga, nagyon durván, a két felső, de nem a metsző, hanem a kettesek. Viccesen fog kinézni, ha kibújnak. Már nagyon közel vannak a kibújáshoz, Balázs nem is alszik éjjel, csak nyűglődik, sír, nyöszörög, nagyon sajnálom őt egyébként és úúúúgy segítenék neki!
- Kezd rámolni és ha nem engedjük neki / elvesszük tőle a papírokat, reklamál. Kezdi érdekelni a fiók is, ütögeti és húzkodja a gombját, most meg megtámadta az egyik szobanövényemet.
- És persze továbbra is a világ legszebb, legokosabb és legügyesebb fiúbabája.

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbalazzsal.blog.hu/api/trackback/id/tr245313536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása